Sponsoren

Sponsorkliks

 

Sponsorkliks

Nieuws


Geslaagd maestro voorjaarsconcert 2017!


't Heideblomke kijkt terug op een geslaagd voorjaarsconcert

 

Op zaterdagavond 18 maart was het zover, 't Heideblomke presenteerde haar jaarlijkse voorjaarsconcert, dit jaar was gekozen voor een Maestro concert. In een goed gevulde sporthal mochten de vier maestro's op de bok. Prachtig gekleed gingen ze de strijd aan.

 

Tieke van der Bij beet het spits af met The Floral Dance. De lastige inzet van het stuk ging in een keer goed! Geconcentreerd leidde Tieke het orkest door het werk. 

Daarna was het de beurt aan André Weening, die de Radetsky Mars op de lessenaar had. Ook André deed het heel goed en het publiek klapte gezellig mee. Na de pauze was het de beurt aan Renate van der Meulen. Zij kwam op de bok met de Waltz no 2. Zij kreeg zelfs het publiek aan het dansen en genoot zichtbaar. Als laatste was het de beurt aan Jan van Doezum, hij stal de show. Gekleed in de stijl van zijn werk Can Can dirigeerde hij als een ware maestro. Hij gaf de verschillende secties in het orkest aan en nam het publiek mee in zijn feestje. Een top maestro aldus de jury. Jan van Doezum werd dan ook winnaar van de Harkemaster Maestro. 

 

't Heideblomke kijkt terug op een geslaagd voorjaarsconcert. De komende weken repeteert zij voor het Gouden Spiker Festival op 22 april aanstaande.

 

Maestro winnaar Jan van Doezum

Maestro Concert 2017

 


Hilly en Sietske behalen B diploma!!!


Twee leden van 't Heideblomke hebben dit muziekjaar hun B diploma gehaald. Hilly heeft haar diploma gehaald voor bariton en Sietske voor cornet. Beide hadden prachtige cijfers waar ze trots op mogen zijn. Namens de andere leden willen we ze hartelijk feliciteren. Tevens hebben we ze tijdens onze jaarlijkse BBQ voorzien van een klein gebaar. We hopen dat we nog jaren lang mogen genieten van hun muzikaliteit binnen de band.

 Geslaagden 2016

Vlnr: Sietske & Hilly


Voorjaarsconcert 19 maart 2016 m.m.v. Popkoor "Samar"


De brassband opende het concert met de mars “Red and Black”, rood en zwart. Deze twee kleuren staan symbool voor ’t Heideblomke. Na deze mars, die door het publiek als één van de hoogtepunten werd beschouwd, vervolgde de band het programma met “Devon Fantasy”. Met dit grote werk zal ’t Heideblomke in juni deelnemen aan het zomerfestival in Doezum, maar ook in november tijdens het najaarsconcours in Drachten. Ook hier liet de band zien dat dit werk al goed in de grondverf zat, maar met nog genoeg verbeterpunten! Daarna werd door onze vaste presentatrice Djoke Rispens de eerste solist uit eigen gelederen aangekondigd: Ingrid Dijkstra. Zij speelde de cornetsolo “You Raise Me Up”, een welbekend gedragen lied, met erg veel gevoel. Een rustpunt in het programma.

 

Hierna was het de beurt aan de gasten van de avond; ‘Samar’. Een popkoor bestaande uit zo’n 35 enthousiaste leden onder leiding van dirigente Loekie Roosdorp. Zij brachten voor de pauze nummers ten gehore zoals; “Tears in Heaven”, “Tranen Gelachten” en een popmedley. Dit alles met begeleiding van piano, gitaar en drums.

 

Na het eerste optreden van het popkoor vervolgde ’t Heideblomke het programma met de twee laatste nummers voor de pauze: “Band of Brothers” en “Love Shine a Light”. De uitvoering van het werk Band of Brothers, de titelmuziek van de gelijknamige televisieserie over de Tweede Wereldoorlog, kreeg het publiek ook stil. Dit alles ook mede door beelden die tegelijkertijd op de beamer getoond werden. ’t Heideblomke luidde de pauze in met het winnende songfestivallied uit 1997, “Love Shine a Light”.

 

Na de pauze werd het tijd voor de lichte muziek. De brassband opende met “Une Belle Histoire” en “It Had Better be Tonight”. Twee bekende vrolijke werken. Hierna stond er nog een solo op het programma: “Concerto d’Arjanjuez” gespeeld door Jessica Hamstra op cornet. Voor de echte brassbandliefhebbers is dit werk bekend uit de fillm ‘Brassed Off’. Ook dit werk werd als één van de hoogtepunten van de avond beschouwd.

 

Na deze solo was het weer aan het popkoor om het publiek weer iets te laten horen. Na de pauze zongen zij; “Country Roads”, “Hold my Hands” en een Amsterdamse hitmedley. Bij deze hitmedley ging ook het publiek uit zijn dak. Aan het eind van dit blok van het popkoor trad ’t Heideblomke nog samen op met het popkoor in “Perhaps Love”.

De brassband sloot af met twee echte klassiekers; “Waltz no.2” en “Radetzy Forever”. Deze twee werken vielen goed in de smaak bij het publiek.

 

Het laatste nummer van de avond was het stuk: “Fûgels”, origineel gezonden door Die Twa, maar speciaal voor deze avond gezongen door Samar, met begeleiding van brassband ’t Heideblomke. Wederom kijkt de brassband terug op een geslaagd concert.

 

Zie het menu item 'Foto's' voor een impressie van het concert.

 

Voorjaarsconcert 2016


19 maart-20:00-Sporthal De Fûgelkamp Harkema-Voorjaarsconcert Chr. Brassband ’t Heideblomke


Met een spetterend voorjaarsconcert luidt brassband ’t Heideblomke aanstaande 19 maart de lente in. De brassband, die onder leiding staat van dirigent Sander Snip, brengt deze avond een zeer gevarieerd programma ten gehore. Dit jaar hebben zij popkoor Samar uit Broeksterwoude bereid gevonden om hun medewerking te verlenen aan dit concert. Dit popkoor werd opgericht in 2010 en staat onder leiding van dirigente Loekie Roosdorp. Deze enthousiaste groep zullen popliederen ten gehore brengen, maar ook zullen zij onder begeleiding van brassband ’t Heideblomke liederen zingen. Het voorjaarsconcert vindt plaats in de sporthal aan de Fûgelkamp te Harkema en begint om 20:00. De toegang is ook dit jaar weer gratis.


Voorjaarsconcert 2014


Afgelopen zaterdag, 22 maart heeft het jaarlijkse voorjaarsconcert plaatsgevonden. Het was een prachtig concert waarbij Jantine v/d West en vrouwenkoor Noaten op 'e Sang hun medewerking hebben verleend. Voor foto's zie: http://www.mijnalbum.nl/Album=CJFJCZ48 of Google album