Sponsoren

Sponsorkliks

 

Sponsorkliks

Nieuws


Solistenconcours 2013


Op 2 februari jl. Was het dan weer zo ver: Het solistenconcours van de Federatie Achtkarspelen! Allemaal kinderen een hele dag in spanning, muziekdocenten die zich nog afvragen of de leerling wel denkt om dat ene stukje, en natuurlijk niet te vergeten de pianist(e) die toch ook een belangrijke rol speelt in het samenspel.

 

Gelukkig had iedereen ook dit jaar weer goed geoefend, en lukte het iedereen om met zijn/haar stuk de jury en het publiek omver te blazen met een mooi verhaal. Dat iedereen goed geoefend had, en de muzikaliteit in zich had, wisten we natuurlijk al, maar mochten we nog twijfelen dan hebben de punten wel bevestigd dat iedereen het verdient om op het podium te staan van het solistenconcours! Zelf was ik niet bij de jeugddivisie ’s ochtends, maar ik heb me laten vertellen dat ook hier zeer mooie stukken zijn gespeeld en heel erg mooie punten zijn behaald. Over de hele dag geen een keer lager dan 80 punten! Dus iedereen had een eerste prijs! Eigenlijk verdient iedereen die door mee te doen. Want geloof me het is, als het op zenuwen aan komt, een hel! Maar het is ook een heel erg mooie ervaring!

Dit jaar waren er gelukkig heel veel kinderen die hebben besloten eens aan hun solo carrière te gaan werken, en hierdoor ontstond onze eigen “the voice” alleen dan in de muziek! Als Heideblomke waren we dit jaar goed vertegenwoordigd, en hebben we zelfs een 1e plaats kunnen bereiken!

 

Ook ’s avonds hebben we met het jeugdkorps (met ook een aantal oudere jeugdleden) onze klanken van de heide laten horen, en gelukkig veel mensen kunnen vermaken! Toen alle jeugdkorpsen waren geweest, hebben alle jeugdkorpsen nog even samen opgetreden, om maar te laten zien dat muziek maken met z’n allen toch leuker is dan alleen. Dit onder leiding van de mega enthousiaste Djoke Rispens. Ze zei wel bij de uitreiking dat Marieke bijna in tweeën zou splijten (Marieke zit in het bestuur, heeft de hele dag meegeholpen, en was een week later uitgerekend voor haar zwangerschap!) maar toen ik haar gek zag doen tijdens het optreden, had het niet veel gescheeld of Djoke had ook in een spagaat gelegen.

 

Helaas geen eerste plaats, maar wel een heel erg mooi juryrapport gekregen, en een waardebon zodat we weer een nieuw stuk konden aanschaffen voor onze jeugd.

 

Volgend jaar hopen we weer veel mooie punten te kunnen behalen, en misschien zelfs wel de beker voor de jeugd.

 

Zie voor fotos de website: http://federatieachtkarspelen.webs.com/

 

Geschreven door: Romke Zwier