Sponsoren

Sponsorkliks

 

Sponsorkliks

Historie


De jaren 2010 tot 2016


Weet u het nog?

 

Herrinert u zich nog de datum 15 oktober 2011? Voor veel mensen uit Harkema is dit in bekende datum. Toen vierde brassband ’t Heideblomke namelijk haar 100-jarig bestaan! En we zijn er nog steeds!

 

Inmiddels zijn we al vijf jaar verder. Al 105 jaar maken we samen muziek, iets mooier dan dat is er toch niet? Het is tijd om eens terug te kijken op deze vijf jaren, want er is veel gebeurd. Het jubileumconcert in 2011 bestond uit drie delen: het Heideblomke van nu, het Heideblomke van toen & het Heideblomke van de toekomst (voor deze gelegenheid werden de jeugdkorpsen van ’t Heideblomke en brassband Blaast de Bazuin Surhuisterveen samengevoegd).

 

Het Heideblomke van nu

Het Heideblomke van nu bestaat nog steeds! Er zijn zelfs een aantal leden van het Heideblomke van toen opnieuw lid geworden! Super! Ook zijn bijna alle leden van het Heideblomke van de toekomst aangesloten bij het A orkest. De club wordt steeds completer! Helaas hebben ook een aantal leden moeten besluiten om afscheid te nemen. Het zij voor een verhuizing, het zij voor de opleiding of het zij door een gezinsuitbreiding.

 

Want weet u nog dat de dirigente van 15 oktober 2011 Aline Werkman-Schipper was? En dat ze toen nog niet zo heel erg lang geleden getrouwd was? In 2013 had Aline heel erg leuk nieuws, maar voor ons ook ietwat minder leuk nieuws.. Aline en haar man Jan verwachtten samen hun eerste kindje. Helaas betekende dit ons afscheid van Aline.

 

Uit de proefdirecties werd al snel een nieuwe dirigente gevonden; Annemarieke Bos. Annemarieke was nog niet zo heel erg lang dirigent van ons, toen Andries van der Veer op 21 september 2013 werd gehuldigd met een Koninklijke onderscheiding. Andries zat op dat moment al 60 jaar in de muziek. Hij heeft niet alleen héél erg veel noten geblazen, maar ook vele bestuursfuncties vervuld.

 

Ook onder leiding van Annemarieke hebben we natuurlijk niet stilgezeten! In 2014 gaven we zoals gewoonlijk in maart ons voorjaarsconcert. Dit jaar was dat in samenwerking met het vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang uit Surhuisterveen. We hebben het seizoen afgesloten met een deelname aan het zomerfestival in Doezum. Helaas voor ons moesten we in 2014 alweer op zoek naar een andere dirigent, omdat Annemarieke zich graag wilde richten op andere projecten binnen de muziek.

 

Zeer snel vonden we alweer een enthousiaste nieuwe dirigent; Sander Snip. Samen met Sander hebben we de bezetting van onze vereniging weer aardig aan kunnen vullen. Maar er is nog plaats! Onder leiding van Sander Snip hebben we al een eerste succes behaald! Op het zomerfestival in Doezum in 2015 wonnen wij de solistenprijs!! (Sorry van Kyteman werd gespeeld door Jessica Hamstra). Daarnaast haalden wij de derde prijs op het koraal.

 

Ook in 2016 zette het succes zich voort. Op het jaarlijkse solistenconcours van de federatie Achtkarspelen behaalden twee van onze leden, Hilly Buma en Sietske Visser, 81 en 87 punten. Hiermee eindigde Sietske als tweede in de vierde divisie. Dit alles door de goede lessen van Aline Werkman en Bienze IJlstra en natuurlijk ook door de ervaringen die zij bij onze brassband hebben opgedaan.

 

Zoals u kunt lezen bloeit het Heideblomke nog steeds! Wilt u zelf oordelen, of bent u al één van onze fans? Zaterdag 19 maart 2016 geven wij weer ons jaarlijkse voorjaarsconcert in samenwerking met popkoor Samar uit Broeksterwoude!

 

Door: Romke Zwier


Het jaar 2009   


Een zeer geslaagd concert m.m.v. Duo Verbean. Dit duo viel zeer in de smaak bij het publiek. Er was rond de 100 man publiek. Nog lang geen volle bak, maar dat is waarschijnlijk ook een utopie in Harkema. In ieder geval hebben we in tijden niet zoveel publiek gehad.

 

De organisatie van de Taptoe heeft ons gevraagd voor het voorprogramma van de taptoe. We hebben hier een concert gegeven van ca een half uur. Achteraf een hele bijzondere Taptoe. De organisatie heeft nl besloten om te stoppen met de organisatie van de Taptoe. Erg jammer en zeker een gemis voor Harkema. Taptoe Harkema was toch zeker een begrip in de wijde omgeving.

 

We hebben een 1e prijs! We speelden op het concours de werken Antartica van Carl Wittrock en Decennium van Eric Swiggers. Totaal hadden we 81,83 punten. Goed voor een eerste prijs dus. Een mooie opsteker voor de band en dirigent Djoke Rispens!


Het jaar 2008

In vergelijking met voorgaande jaren hebben we in 2008 een behoorlijke stap terug gedaan qua activiteiten. Omdat de bezetting niet helemaal compleet is en we niet steeds met veel hulpen naar concoursen willen, is bijvoorbeeld besloten om niet naar aan de Nederlandse Brassbandkampioenschappen deel te nemen. Verder heeft de dirigent Richard Visser besloten om per ingang van het volgende seizoen te stoppen als dirigent bij onze vereniging. Na enkele proefdirecties is Djoke Rispens per eind november 2008 onze nieuwe dirigent.

 

Het voorjaarsconcert was erg geslaagd. Dit jaar hadden we zangeres Agnes Sambrink als gast. Agnes Sambrink zong een aantal van haar nummers begeleid door ’t Heideblomke. Een deel van ons programma voor ’t Gouden Spiker Festival werd gespeeld tijdens dit concert. Christiaan Renkema speelde met de solo ‘solo secundo’ de sterren van de hemel.


Het jaar 2007

Rustig aan doen was er ook dit jaar weer niet bij. Er moest vanaf de derde week in januari weer druk gerepeteerd worden voor het komende voorjaarsconcours. Als nieuwe stukken moesten Cambrigshire Variations en I Know Thou Art Mine worden ingestudeerd. Verder bleef Lydian Pictures op het programma staan, dus al met al een pittig programma voor het concours. Het bleek echter een goede keus te zijn aangezien er op 10 maart in de Lawei te Drachten op het bondsconcours 85 punten met promotie behaald werden. 't Heideblomke werd zelfs tweede in de vierde divisie, een mooie prestatie! Op 31 maart werd het jaarlijkse voorjaarsconcert gegeven. De gast van die avond was Gurbe Douwstra, bekend van Omrop Fryslân en als Troubadour. Tevens werden er twee leden gehuldigd. Anita Huisma-Schippers omdat ze 25 jaar lid was van de bond én 25 jaar lid van 't Heideblomke en Jan Waatze Broersma omdat hij al 25 jaar lid was van de bond. Het Voorjaarsconcert was zeer geslaagd, mede door het vlotte programma, alsmede de inbreng van Gurbe.


Het jaar 2006

Dit was een jaar met een dalletje en een enorme piek.

 

Naast de gebruikelijke kerkdiensten stond er ook een voorjaarsconcert op het programma. Hier bleek eens te meer dat Pirates of the Carribean een succesnummer is. Niet lang na het voorjaarsconcert zou het Spikerfestival volgen, maar… Helaas werd de dirigent kort van te voren ziek. Hierdoor kwam het Spikerfestival te vervallen. Pas na de zomervakantie kon hij weer topfit aantreden. Vandaar dat de Taptoe Harkema werd geopend door ’t Heideblomke met een Gastdirigent.

 

Na de zomvervakantie werd er druk gerepeteerd op Lydian Pictures, het verplichte werk op het NBK. Dit jaar werd gekozen voor groepsverblijf ‘De Hullen’ om het studieweekend te houden. Een mooie, schone locatie met voldoende ruimte om te repeteren en de recreëren. Op 2 december moest blijken of alle tryouts, in Oenkerk en Hoogezand hun vruchten hadden afgeworpen. Het antwoord was JA. Met enkele punten verschil met de nummer twee werd ’t Heideblomke Kampioen in de vierde divisie. De anders zo nuchtere leden van het korps zijn nog nooit zou uitbundig tekeer gegaan! Wat een feest!

 

Het jaar werd afgesloten met een sing-in, waar het korps nog een staande ovatie kreeg van de dorpelingen van Harkema voor de prestaties op het NBK, en een rondgang door het dorp met eerste kerstdag.