Historie
De jaren 1980 tot 2000
In 1980 werd Alex Postma de nieuwe dirigent van de band. Deze kende een korte opleving na het vertrek van diverse muzikanten in de jaren zeventig. In 1982 zei meer dan de helft van de muzikanten het lidmaatschap op. De topband verdween van het toneel. De vereniging bleef echter wel bestaan. Slechts enkele jeugdige muzikanten zouden de nieuwe kern vormen voor het nieuwe korps dat sinds 1978 de Friese naam “’t Heideblomke” draagt.
Dat het korps is blijven bestaan was vooral te danken aan het vele werk dat de Dhr. Hendrik Nicolai jarenlang pro deo voor de vereniging deed. Met zoon Leffert werd een basis gelegd voor een korps met dorpskarakter. In 1988 was het aantal leden dermate dat er een A en B-korps gevormd kon worden. In dat jaar nam Hendrik Nicolai op 70 jarige leeftijd afscheid van zijn Heideblomke na meer dan 56 lid te zijn geweest. Bij zijn afscheid is hij tot erelid benoemd.
Het korps kwam onder leiding van zoon Leffert, het B-korps kwam onderleiding van Erik v/d Veen. Met het A-korps kwamen we uit in de eerste afdeling, in dit jaar werd een eerste prijs behaald.
In januari 1995 werden het A en B- korps samengevoegd en gingen in de tweede afdeling spelen. Het korps had weer een volle bezetting en de wat minder ervaren muzikanten zich gemakkelijk inpassen.
In 1995 werd Erik van der Veen dirigent van het Korps. Vanaf deze periode is het ook traditie geworden dat ‘t Heideblomke 25 december in de vroege morgen door het dorp gaat en de prachtige kerstliederen ten gehore brengt, dit wordt in het dorp zeer gewaardeerd. In het jaar 1996 is het dirigeerstokje overgegaan naar Willem van Kooi. Vanaf deze periode laat het korps een stijgende lijn zien. Er wordt meegedaan aan concoursen, festivals en kerkdiensten.
Een aantal opvallende resultaten in deze periode zijn eerste prijzen op het Bondsconcours van het Hafabra, helaas betekende dit geen promotie, en de deelname aan het Spijkerfestival waar de bronzen en zilveren spijker werden behaald.