Sponsoren

Sponsorkliks

 

Sponsorkliks

Nieuws


Geslaagde jubileumdag 100- jarige Brassband ’t Heideblomke Harkema


Foto's 100 Jaar 't Heideblomke

Jubileumconcert: [Klik hier] en [Klik hier]

 

Brassband ’t Heideblomke kan terugkijken op een zeer geslaagd jubileumconcert. Zaterdag 15 oktober stond Sporthal "De Fûgelkamp", de locatie waar het feest gehouden werd, in het teken van memorabele momenten en het bijkletsen met oude bekenden.

 

’s Middags werd een reünie gehouden voor alle leden en oud-leden, waarbij volop de mogelijkheid was om te luisteren naar oude opnamen en om divers fotomateriaal te aanschouwen. Voor vele onder ons vloog de middag voorbij. Na nog even een laatste generale repetitie te hebben gehouden was het tijd voor een warm buffet. Na het buffet was het dan tijd om groepsfoto's te gaan maken.

 

Het concert

Om 20:00 uur werd het concert geopend met het 8x luiden van de (buis)klok. Na dit luiden van de klok kwam de huidige brassband al fluitend op met de mars Colonel Bogey. Een zeer verrassende opening die ook erg gewaardeerd werd door het meer dan 300 koppige aanwezige publiek. Hierna ging de brassband onder leiding van Aline Werkman-Schipper verder met het duet The Prayer. Dit bekende duet van Celine Dion en Andrea Bocelli werd bij ons op schitterende wijze vertoond door Ingrid Dijkstra-Huisma en Klaas Huisma. Zij konden dan ook rekenen op een warm applaus van het publiek.

 

't Heideblomke vervolgde haar concert met het werk Procession of the Sorcerers in een zaal die compleet in het donker werd gezet. Tijdens die werk liepen er verschillen heksen in de zaal rond. Zij gaven een speciale dimensie aan het stuk. Na het stuk The ring of fire werd het bekende werk Total Toto gespeeld. We speelden de werken Africa en Stop loving you uit deze uitvoering. Voor het merendeel van het publiek waren dit bekende melodieën.

 

Als volgt stuk stond The Boy From Meneam op het programma. Voor deze gelegenheid had 't Heideblomke haar eigen feintsje Fan Menaam in haar gelederen in de persoon van cornettist Jacob Renkema. Gekleed in boerenkiel speelde hij, al fietsend door het publiek, de melodie van It Feintsje van Menaam met begeleiding van 't Heideblomke. Deze act werd dan ook getrakteerd op een warm applaus. Als afsluiting van haar programma sloot de brassband af met het nummer Ik kom út Fryslan, welke luidkeels door het publiek werd meegezongen. Er werd dan ook met een staande ovatie afgesloten.

 

Het jeugdorkest

Daarna werd het tijd voor de jeugd, want de jeugd heeft de toekomst. Voor deze gelegenheid werd het jeugdorkest van Brassband 't Heideblomke uitgebreid met het jeugdorkest van Blaast de Bazuin van Surhuisterveen. De brassband van Surhuisterveen staat ook onder leiding van Aline Werkman -Schipper en zo zaten de jeugdleden met een grote groep op het podium. De jeugd speelde de volgende stukken; Greased Brass, The Parcher man en The magican, his assistan & the deck of cards.  De stukken werden door de jeugdleden met veel enthousiasme gespeeld en ze kregen dan ook een warm applaus van het ruim aanwezige publiek. 

 

De jeugd heeft laten horen dat er muziek in hun zit en dat is goed voor de toekomst van de Brassband. Als afsluiting voor de pauze sloot Brassband 't Heideblomke zich aan bij de jeugd. Samen speelde zij Fascinating drums waarbij slagwerker Menno Vries met zijn drumstel voor het orkest in de spotlights kwam te staan. Gehuld in oranje jas en met een grote pruik en dito bril sloeg hij zich door het werk. Natuurlijk mogen we de andere 2 slagwerksters Anneke Nijenhuis en Rianne Wouda niet vergeten. Alle 3 kregen zijn dan ook een hartelijk applaus van de aanwezige mensen.

 

Het reünieorkest

In de pauze werd het podium omgebouwd voor het reünieorkest. De oud-leden van 't Heideblomke voegden zich samen met de leden van het huidige Heideblomke en zo ontstond er een brassband van bijna 60 leden. Onderleiding van oud-dirigent Joop Bosgraaf was er de afgelopen weken in 3 repetities een programma van formaat ingestudeerd. Bijna alle stukken kwamen uit de zogenaamde oude doos. Het roemruchte verleden van de brassband.

 

De band begon hun optreden met de Spaanse mars El Zapatero. Deze mars, die in de jaren 70 op een Vara LP is opgenomen, was een prima openingswerk. Het publiek begroete dit met een daverend applaus.

 

Hier moest een iets langzamer werk op volgen in  de vorm van Waltzing Mathilda. Wederom liet het orkest horen dat men prima met dirigent Joop Bosgraaf mee kon gaan in de muziek. Een mooie vertolking van dit stuk was dan ook het gevolg.

 

Nu was het eerst tijd voor de verloting. Een 3-tal hoofdprijzen moesten nog getrokken worden.  Vooral een etentje dat gekookt gaat worden door onze kok Ytsje Bosch zal goed in de smaak vallen bij de prijswinnaars kunnen wij u uit ervaring melden.

 

Ook werd er onder andere door wethouder Marten van der Veen een korte speech gehouden om ’t Heideblomke te feliciteren met het 100 jarig jubileum.

 

Het reünieorkest zette daarna het concert verder op met de klanken van de filmmuziek van Gladiator. Onder leiding van Joop Bosgraaf werd alle ziel in dit stuk gezet en menig één van het publiek zal dit zeker gevoeld hebben.

 

Daarna werd er eerst even stil gestaan bij Hendrik Nicolai. Hij is toch de persoon die er voor gezorgd heeft dat ’t Heideblomke nog bestaat. Vele van zijn familieleden hebben in ’t Heideblomke gespeeld of spelen er nog in. Vele oud-leden en leden van nu hebben les van hem gehad. Een belangrijk persoon die niet vergeten mag worden.

 

Als afsluiting speelde het reünieorkest de overbekende Radetski mars en het gezang: Dankt, Dankt nu allen Gott in een arrangement van dirigent Joop Bosgraaf.  Na verschillende bedankjes werd als toegift het stuk Brassband Boogie gespeeld. Wederom een stuk van de LP waar een fantastisch concert mee werd afgesloten. Na de tijd werd er, onder het genot van een drankje, nog lang na gesproken over dit concert.

 

Brassband ’t Heideblomke wil dan ook iedereen bedanken die dit concert mogelijk hebben gemaakt.  Zonder de vele sponsoren, vrijwilligers en wie we dan ook maar vergeten zijn te melden was het niet mogelijk geweest om deze dag te organiseren.

 

Na 100 jaar is ’t Heideblomke nog volop in bloei en de leden zien met vertrouwen de toekomst tegemoet!


Chr. Brassband ’t Heideblomke – Harkema 100 jaar


 Oproep oud leden!

 

Dit jaar viert Chr. Brassband ’t Heideblomke haar  100 jarig bestaan . Deze vereniging met een rijke historie wil dit heugelijke feit vieren op 15 oktober 2011 met een reünie en een jubileumconcert. Tijdens de reünie, overdag, kunnen alle herinneringen uit vervlogen tijden worden opgehaald.

 

’s Avonds zal deze feestelijke dag worden afgesloten met een groots jubileumconcert. Voor oud leden is het ook mogelijk om mee te spelen in het reünieorkest. Ter zijner tijd zult u worden geïnformeerd over het volledige programma. Zonder leden en oud-leden is een reünie natuurlijk niet mogelijk. Van veel oud leden hebben we het adres al weten te achterhalen. Bent u in het verleden lid geweest van chr. brassband ’t Heideblomke, en heeft u na 1 juli nog geen uitnodiging ontvangen, meldt u zich dan aan door op deze link te klikken: aanmelding reünie


’t Heideblomke treedt op met Annet Rauwerda en Auke de Vries


’t Heideblomke viert feest! 2011 is een bijzonder jaar voor de brassband. Dit jaar wordt het 100 jarig bestaan gevierd. Iets wat we natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan. Verschillende activiteiten staan op de agenda. Op zaterdag 26 maart aanstaande houdt Brassband ’t Heideblomke uit Harkema haar jaarlijkse voorjaarsconcert in samenwerking met Annet Rauwerda uit Harkema en Auke de Vries uit Opende. Beide artiesten zijn een graag geziene gast in de Nederlandstalige muziek wereld. Annet heeft in 2010 haar eerste single uit gebracht en van Auke kwam in 2010 de 2e CD uit. Zij zullen hun eigen nummers ten gehore brengen, maar ook samen met ’t Heideblomke zingen. 

 

Onder leiding van onze dirigente Aline Schipper hebben we voor dit concert een zeer gevarieerd programma ingestudeerd. Lichte muziek, marsen, solo werken en ook een groot werk zullen de revue passeren. Het concert wordt gegeven in de vGKN Kerk te Harkema, Warmoltstrjitte 42 en het concert begint om 19:45 uur.

 

De entree voor dit concert is gratis, want wie jarig is trakteert!


Solistenconcours 26 februari


Zaterdag 26 februari wordt er een solistenconcours voor koperblazers en slagwerkers gehouden in de vGKN kerk georganiseerd door de Federatie van Muziekverenigingen van Achtkarspelen.  Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van ’t Heideblomke vind dat dit jaar in Harkema plaats. ’s Morgens om 10:00 uur gaan we van start met de jeugddivisie. Om 13:00 uur in de middag komen de gevorderden aan bod. De deelnemers komen uit de gemeente Achtkarspelen en omstreken. De muzikanten worden beoordeeld door een deskundige jury. Het doel is de deelnemers een hart onder de riem te steken en van opbouwende kritiek te voorzien. U bent als belangstellende van harte welkom. De entree is gratis. Heeft u even tijd, kom gerust langs op zaterdag 26 februari.

 

Mocht u altijd al eens muziek hebben willen maken, neem dan contact op met Brassband ’t Heideblomke. Lessen worden hiervoor gegeven in ’t Lichtbaken in Harkema. Samen met mensen van verschillenden achtergronden en leeftijden muziek maken en uitvoeren is heel gezellig en leerzaam en bevordert de gemeenschapszin. ‘t Heideblomke repeteert elke maandagavond onder leiding van Aline Schipper in ’t Lichtbaken te Harkema. Voor vragen kunt u bellen met Klaas Huisma tel.nr.: 06-52068514

 

Graag tot ziens!


Koffieconcert  100 jarig 't Heideblomke met nieuwe dirigent. 


Op zondag 9 januari zal Brassband ’t Heideblomke d ochtenddienst begeleiden van de VGkN Harkema. Na de dienst zal ’t Heideblomke een koffieconcert geven in ’t Lichtbaken. Aline Schippers zal dit concert als nieuwe dirigent voor ’t eerst officieel de band leiden.  Zij neemt het stokje over van Djoke Rispens die vanaf 2008 met veel enthousiasme dirigent van ’t Heideblomke was.

 

Voor ons is dit een heel bijzonder concert. Want met dit optreden luiden wij het 100 jarig jubileum in. Een start van een bijzonder jaar met veel muzikale activiteiten. Graag nodigen wij u uit samen met ons het jubileumjaar te beginnen!