Sponsoren

Sponsorkliks

 

Sponsorkliks

Nieuws


Zaterdag 22 maart zijn Durk Dam en Oebele van der Veer in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert van ’t Heideblomke.


Durk en Oebele zijn beide 25 jaar muzikant. De heren zijn al op jonge leeftijd bij ’t Heideblomke begonnen, zo rond hun 8e verjaardag. Allebei hebben ze nog van Hendrik Nicolai les gehad.


Durk Dam speelde mee met ‘t heideblomke in de tijd dat grote successen behaald werden, dit meemaken is prachtig, maar vraagt veel van een muzikant. Durk besloot na het hoogtepunt om er even mee te stoppen.

 

Tijdens het meespelen in het jubileumkorps van oudleden, ter ere van het 100 jarig bestaan van ’t Heideblomke, begon het het bij Durk weer behoorlijk te kriebelen. “Oude liefde vergaat niet” aldus Durk. Hij besloot weer actief lid te worden. Inmiddels speelt Durk al weer een aantal jaren met veel plezier mee, en we hopen dat hij dit nog vele jaren mag doen.

 

Oebele van der Veer is altijd trouw gebleven aan ’t Heideblomke, net als bij Durk Dam is muziek met de paplepel ingegoten. Naast ’t Heideblomke is Oebele ook lid geweest van Wielrijdersmuziekkorps Crescendo te Opende, tevens is hij vaste hulp bij SDG de Tike. Oebele is geen prater, maar een echte doener, hij staat altijd vooraan om wat te kunnen doen voor de diverse muziekverenigingen.

 

’t Heideblomke wilde dit jubileum niet zomaar voorbij laten gaan, om dit te vieren kregen ze beide een prachtig wandbord en een mooi bos bloemen. Tevens kregen beide heren namens de Muziekbond OMF het Zilveren speldje aangereikt als teken van 25 jarig muzikant.