Sponsoren

Sponsorkliks

 

Sponsorkliks

Nieuws


Voorjaarsconcert 19 maart 2016 m.m.v. Popkoor "Samar"


De brassband opende het concert met de mars “Red and Black”, rood en zwart. Deze twee kleuren staan symbool voor ’t Heideblomke. Na deze mars, die door het publiek als één van de hoogtepunten werd beschouwd, vervolgde de band het programma met “Devon Fantasy”. Met dit grote werk zal ’t Heideblomke in juni deelnemen aan het zomerfestival in Doezum, maar ook in november tijdens het najaarsconcours in Drachten. Ook hier liet de band zien dat dit werk al goed in de grondverf zat, maar met nog genoeg verbeterpunten! Daarna werd door onze vaste presentatrice Djoke Rispens de eerste solist uit eigen gelederen aangekondigd: Ingrid Dijkstra. Zij speelde de cornetsolo “You Raise Me Up”, een welbekend gedragen lied, met erg veel gevoel. Een rustpunt in het programma.

 

Hierna was het de beurt aan de gasten van de avond; ‘Samar’. Een popkoor bestaande uit zo’n 35 enthousiaste leden onder leiding van dirigente Loekie Roosdorp. Zij brachten voor de pauze nummers ten gehore zoals; “Tears in Heaven”, “Tranen Gelachten” en een popmedley. Dit alles met begeleiding van piano, gitaar en drums.

 

Na het eerste optreden van het popkoor vervolgde ’t Heideblomke het programma met de twee laatste nummers voor de pauze: “Band of Brothers” en “Love Shine a Light”. De uitvoering van het werk Band of Brothers, de titelmuziek van de gelijknamige televisieserie over de Tweede Wereldoorlog, kreeg het publiek ook stil. Dit alles ook mede door beelden die tegelijkertijd op de beamer getoond werden. ’t Heideblomke luidde de pauze in met het winnende songfestivallied uit 1997, “Love Shine a Light”.

 

Na de pauze werd het tijd voor de lichte muziek. De brassband opende met “Une Belle Histoire” en “It Had Better be Tonight”. Twee bekende vrolijke werken. Hierna stond er nog een solo op het programma: “Concerto d’Arjanjuez” gespeeld door Jessica Hamstra op cornet. Voor de echte brassbandliefhebbers is dit werk bekend uit de fillm ‘Brassed Off’. Ook dit werk werd als één van de hoogtepunten van de avond beschouwd.

 

Na deze solo was het weer aan het popkoor om het publiek weer iets te laten horen. Na de pauze zongen zij; “Country Roads”, “Hold my Hands” en een Amsterdamse hitmedley. Bij deze hitmedley ging ook het publiek uit zijn dak. Aan het eind van dit blok van het popkoor trad ’t Heideblomke nog samen op met het popkoor in “Perhaps Love”.

De brassband sloot af met twee echte klassiekers; “Waltz no.2” en “Radetzy Forever”. Deze twee werken vielen goed in de smaak bij het publiek.

 

Het laatste nummer van de avond was het stuk: “Fûgels”, origineel gezonden door Die Twa, maar speciaal voor deze avond gezongen door Samar, met begeleiding van brassband ’t Heideblomke. Wederom kijkt de brassband terug op een geslaagd concert.

 

Zie het menu item 'Foto's' voor een impressie van het concert.

 

Voorjaarsconcert 2016