Sponsoren

Sponsorkliks

 

Sponsorkliks

Historie


De jaren 2010 tot 2016


Weet u het nog?

 

Herrinert u zich nog de datum 15 oktober 2011? Voor veel mensen uit Harkema is dit in bekende datum. Toen vierde brassband ’t Heideblomke namelijk haar 100-jarig bestaan! En we zijn er nog steeds!

 

Inmiddels zijn we al vijf jaar verder. Al 105 jaar maken we samen muziek, iets mooier dan dat is er toch niet? Het is tijd om eens terug te kijken op deze vijf jaren, want er is veel gebeurd. Het jubileumconcert in 2011 bestond uit drie delen: het Heideblomke van nu, het Heideblomke van toen & het Heideblomke van de toekomst (voor deze gelegenheid werden de jeugdkorpsen van ’t Heideblomke en brassband Blaast de Bazuin Surhuisterveen samengevoegd).

 

Het Heideblomke van nu

Het Heideblomke van nu bestaat nog steeds! Er zijn zelfs een aantal leden van het Heideblomke van toen opnieuw lid geworden! Super! Ook zijn bijna alle leden van het Heideblomke van de toekomst aangesloten bij het A orkest. De club wordt steeds completer! Helaas hebben ook een aantal leden moeten besluiten om afscheid te nemen. Het zij voor een verhuizing, het zij voor de opleiding of het zij door een gezinsuitbreiding.

 

Want weet u nog dat de dirigente van 15 oktober 2011 Aline Werkman-Schipper was? En dat ze toen nog niet zo heel erg lang geleden getrouwd was? In 2013 had Aline heel erg leuk nieuws, maar voor ons ook ietwat minder leuk nieuws.. Aline en haar man Jan verwachtten samen hun eerste kindje. Helaas betekende dit ons afscheid van Aline.

 

Uit de proefdirecties werd al snel een nieuwe dirigente gevonden; Annemarieke Bos. Annemarieke was nog niet zo heel erg lang dirigent van ons, toen Andries van der Veer op 21 september 2013 werd gehuldigd met een Koninklijke onderscheiding. Andries zat op dat moment al 60 jaar in de muziek. Hij heeft niet alleen héél erg veel noten geblazen, maar ook vele bestuursfuncties vervuld.

 

Ook onder leiding van Annemarieke hebben we natuurlijk niet stilgezeten! In 2014 gaven we zoals gewoonlijk in maart ons voorjaarsconcert. Dit jaar was dat in samenwerking met het vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang uit Surhuisterveen. We hebben het seizoen afgesloten met een deelname aan het zomerfestival in Doezum. Helaas voor ons moesten we in 2014 alweer op zoek naar een andere dirigent, omdat Annemarieke zich graag wilde richten op andere projecten binnen de muziek.

 

Zeer snel vonden we alweer een enthousiaste nieuwe dirigent; Sander Snip. Samen met Sander hebben we de bezetting van onze vereniging weer aardig aan kunnen vullen. Maar er is nog plaats! Onder leiding van Sander Snip hebben we al een eerste succes behaald! Op het zomerfestival in Doezum in 2015 wonnen wij de solistenprijs!! (Sorry van Kyteman werd gespeeld door Jessica Hamstra). Daarnaast haalden wij de derde prijs op het koraal.

 

Ook in 2016 zette het succes zich voort. Op het jaarlijkse solistenconcours van de federatie Achtkarspelen behaalden twee van onze leden, Hilly Buma en Sietske Visser, 81 en 87 punten. Hiermee eindigde Sietske als tweede in de vierde divisie. Dit alles door de goede lessen van Aline Werkman en Bienze IJlstra en natuurlijk ook door de ervaringen die zij bij onze brassband hebben opgedaan.

 

Zoals u kunt lezen bloeit het Heideblomke nog steeds! Wilt u zelf oordelen, of bent u al één van onze fans? Zaterdag 19 maart 2016 geven wij weer ons jaarlijkse voorjaarsconcert in samenwerking met popkoor Samar uit Broeksterwoude!

 

Door: Romke Zwier